Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2015 12:26 - Танасис Кацирубас: С Blizoo Мтел иска да развива пазара на телевизионни услуги
Автор: dliteva Категория: Бизнес   
Прочетен: 839 Коментари: 0 Гласове:
1



 Какво предстои за мобилния оператор след двете големи сделки, които обяви през последните дни

През последните няколко дни новините около Мтел не спират да валят. Първо мобилният оператор сключи договор с Макс за предоставяне на национален роуминг. Преди два дни стана ясно, че Мтел придобива blizoo. На фона на множеството сделки и очевидно натовареното лято за компанията успяхме да поговорим с главния изпълнителен директор на Мтел Танасис Кацирубас за плановете на фирмата, очакванията ѝ за годината и за пазара на телевизионни услуги. 

Танасис Кацирубас поема поста главен изпълнителен директор и главен маркетингов директор, както и член на Управителния съвет на Мтел, на 1 октомври 2013. В допълнение към отговорностите му да ръководи развититето и изпълнението на дългосрочната стратегия на компанията, Кацирубас също така е пряко ангажиран в сферата на продажбите, маркетинг комуникациите, обслужване на клиенти.

Кацирубас има над 20 години опит в телеком индустрията с широко международно представяне в няколко мобилни оператора в Югоизточна Европа.

Преди да заеме поста на главен изпълнителен директор във Vip mobile през май 2010 година, той изпълнява отговорностите на главен изпълнителен директор в Глобул (2002 година), вторият по големина мобилен оператор в България. Преди да поеме поста там, той е работил в GERMANOS AEBE, най-голямата търговска верига за мобилни телефони в Югоизточна Европа, и STET HELLAS, Гърция, мобилен оператор, собственост на Telekom Italia и Verizon Communications USA.

Танасис Кацирубас е завършил образованието си в САЩ. Той има две технически степени от Североизточния университет в Бостън, както и магистърска степен от Babson College в Масачузетс.


Честита нова придобивка! Тъкмо обявихте, че Мтел придобива 100% от blizoo. Разкажете малко повече за сделката.

- Така е, сключихме споразумение за придобиването на blizoo. Разбира се, то чака одобрение от различни регулатори и ще изчакаме да получим тяхното разрешение, за да направим сделката официална. Вярвам, че това е страхотна възможност за компанията и за пазара. Ясно е, че продължаваме да инвестираме в българския пазар в дългосрочен пазар. Същевременно придобиваме компания, която има голям опит с клиентите и добро качество на услугите. Нашата задача е да продължим да следваме тези стандарти. Това е голяма възможност за компанията, защото тя ще има възможност да развие стратегията си за конвергентност, разработена и имплементирана от нашата група. Вълнуваме се от тази възможност. Конвергенцията на услугите ще бъде от голяма полза за потребителите, защото благодарение на това придобиване те ще могат да получат по-добри, комбинирани услуги. 

Защо избрахте именно blizoo?

-  Защото беше на разположение. Бяха обявили възможност за придобиване и смятаха, че това е перфектният момент за тях да намерят купувач на местния пазар. Вярвам, че беше така, защото те все още вярват, че техните услуги са нещо, от което пазарът се нуждае. За тях беше ограничение, че не разполагаха с мобилни услуги. Смятам, че ситуацията се оказа добра за компанията, за българската икономика и за хората.

Какви са конкретните ви планове за blizoo?

-  Твърде рано е да кажем. Трябва да планираме доста неща и да изчакаме официалното одобрение от регулаторите.

Каква е стойността на инвестицията на Мтел в blizoo?

-  Не знам. Това е нещо, което е обсъждано на нивото на групата. Те знаят цената, но аз не. Сигурен съм, че скоро и тази информация ще бъде обявена.

Какъв е пазарният ви дял във фиксираните услуги в момента?

- Нашият пазарен дял не е много голям, тъй като наскоро започнахме да предлагаме фиксирани услуги. В момента пазарният ни дял на телевизионния пазар е около 5% от всички домакинства в България. С придобиването на blizoo Мтел ще стане вторият телевизионен доставчик в страната веднага след Bulsatcom. От една страна, това ни дава много възможности, но е свързано и с много задължения.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dliteva
Категория: Хоби
Прочетен: 55353
Постинги: 125
Коментари: 17
Гласове: 38
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930